Tento topic by měl pomoci vyvarovat se okradení či podvedení jak ingame tak i mimo. Budou zde uvedeny nejčastější podoby různých triků.
1) Vykrádání účtů
Jak jsem si již všiml pořád sem chodí stížnonosti na GM které jsou ve formě :
,,Někdo mě vykradl a GM s tím nic nedělá"
,,Vykradl kámoše prosím GM mi neodpovídá"
Těmito věty je zaspamované zcela celé forum.
GM vykradení neřeší, je to jenom na hráčích kteří si nehlídají svoje osobní ůdaje.
Proto prosím :
Pravidlo 1) Nedávejte si stejné ID i Pass.
Příklad : (ID - Petr) (Pass. - Petr)
Pravidlo 2) Nikde neříkejte svoje ID nebo Pass.
Příklad : (Petr: Jo moje ID Je Petr a Pass. je taky Petr)
Pravidlo 3) Nestahujte nic co není ověřené, mohl by to být KeyLogger.
Příklad : (ICQ: Ahoj todle ti přidá Adena ve hře, musíš to mít spuštěné a potom mi poslat LOG.ini)
Pravidlo 4) Nepouživejte stejný Nick jako LoginID.
Příklad : (Nick ve hře ,,Rezpecter" Login ID ,,Rezpecter")
Pravidlo 5)
Své přihlašovací ůdaji si zdělujte nejlépe přes Mobilní Telefon. Je to nejbezpečnější co můžete udělat.
Nové možnosti ukradení hesla, jsou ty že lidé posílají emaily tohoto typu :
Screen :

Na takové Emaily neodpovídejte!
Pozn. : Nikdy tímto svůj účet neuchráníte na 100%, ale zvýšíte tímto šanci na uchránění svého účtu.
2) Okrádání ve hře – podvodný trade, private store, scamming apod.
Prvním typem těchto krádeží bývají situace kdy do trade hráč ukáže např. DC helm poté dá „Cancel“ trade, poté dá znovu trade, ovšem již s D grade Bronze Helmet.
Další bývají situace kdy hráč do trade dá věc, trade opět cancelne a poté tam nedá nic s výmluvou „Je to nějaké buglé.“ Nevěřte mu, snaží se vás také jen okrást.

http://www.onlinegamers.cz/lineage2/for ... #msg211045
Poté je nutné uvést i podvody v Private Store, tu se opět objevuje DC Helm/Bronze Helmet, dále např. Moonstone Shard = Black Ore Earring Piece, SoP = C Gemstone apod.

Za zmínku stojí dle mého názoru i Dwarf Manufacture s shoty za 50m a více, člověk většinou pospíchá např. na PvP dělá na rychlo shoty a toho tito hráči využívají.
Neméně používaným podvodem je trade vyhozením na zem. Podvodník dá trade, napíše že tam nic nevidí a že to vymeníte pomocí vyhození na zem.

Asi nejlehčí na odhalení je to když někdo chce půjčit vaše věci.

Enchantování bugem, asi pro lidi nejlákavější nabídka, proto také asi nejčastější způsob okrádání. Vypadá to povětšinou tak že dojdete na určité místo tam dáte partu „By Turn“ a poté věc zahodíte na zem. Po sebrání by měla být údajně enchantnuta jenže ouha, problém, věc má ten podvodník a už ji nikdy neuvidíte!

Chybějící screeny dopním, téma bude aktualizováno. Screeny pocházejí z Černé listiny na DE, pokud se někomu nelíbí uveřejnění jeho screenu, nechť mi napíše neprodleně PM.